Het is zaterdag 19 maart en dan is man lief jarig 70 jaar ..dat zijn heel veel kaarsjes op een taart.
We gaan naar Sarlat, naar de gezellige markt, lopen doorhet Middeleeuwse stadje.
Zien we een leuk restaurantje met een leuk menu gaan we zitten eten.
En verder laten we het op ons afkomen.
Kop koffie op terras..lekkers proeven .
We hebben heel mooi weer ...de zon schijnt 17 a 18 graden je hoort ons niet klagen.
Het toeristenseizoen is nog niet echt begonnen alleen wat Engels hoorde je om je heen
En de markt is dus ook niet al te toeristisch.
Veel streekproducten van eend ..noten pate`s, foie gras, worsten truffels ...het hoort er allemaal bij
We zagen vijgen liggen bij de slager..er zat foie gras in dat wilden we uitproberen.
2 gekocht en gelijk opgegeten en wat was dat lekkerrrrrr.
Hier is het net als in de Bourgonge ,veel delicatessen die echt lekker zijn en bijzonder
Eend dat is waar deze streek op draait; in de meeste restaurants zie je wel gerechten met foie gras, confit de canard ...ook parmentier de canard..dat is ook lekker dat maak ik zelf wel eens thuis.
Maar we houden er allebei van en kijken waar we kunnen eten wat we willen.
De prijzen vallen ook reuze mee.
Een 3 gangen diner voor nog geen 20 €
En dan eten we :
Confit de canard;pommes sarladaises’(aardapppelen gegaard in eendevet met knoflook en peterselie )en wat sla
Ik zal dit vast niet krijgen in een restaurant thuis, er zit nog brood bij en een fles water ..wijn is apart.
We hebben gesmuld en het buikje was vol.
Nog een appeltaartje in bladerdeeg namen we mee een paar kaasjes ...we kunnen er weer tegen
We zijn moe gelopen en lekker vol we gaan nog een stukje rijden.
Even bij een camping kijken waar we morgen naar toe willen.
Die is goedgekeurd bij Vezac aan de Dordogne ., gelijk een plek gereserveerd ..Camping is vandaag open gegaan en er stonden al veel Engelsen.
En zo lang het mooi weer is en in Spanje en in Portugal regen valt zitten we prima, en het weer is de komende week ook nog goed.
We zien het chateau van Beynac liggen.
la Roque Gageac Chateau Montfort
Gaan we van de week bekijken genoeg te zien allemaal.
Tuurlijk hebben we Rocamadour kaasjes gekocht zo lekker
en een trappistenkaas..deze is superlekker we hebben hem al vaker gekocht .
Er zitten noten en notenwijn in ..een bijzonder kaasje
En vanavond bij de koffie hadden we dit lekkers nog...ach je word maar 1 keer 70 jaar en dat mag gevierd worden.
En èèn keer weer terug op de camping hebben we lekker buiten in het zonnetje gezeten
Reactie plaatsen
Reacties